Mediterrane tuin
De strak vormgegeven tuin bestaat uit een rechthoekige terras afwisselend met paarse plantenborders. De tuin straalt geborgenheid en rust uit. Het is een plek waar je even afgesloten bent van het drukke ‘stads’ leven.

Het terras bestaat uit grote omgekeerde grindtegels die diagonaal gelegd zijn met een kader eromheen. Rondom het terras zijn lage en middelhoge plantenborders met geur en kleur toegepast die tuin een groen en intiem karakter geven. Door gebruik van grijsbladig beplanting en kuipplanten proeft men de mediterrane sfeer. Een transparante solitaire (meerstammige) krent geeft de tuin een spannender zichtveld (diepte) en zorgt voor verticale gelaagdheid in de tuin.

Door middel van een trappartij bestaande uit grindtegels en een oud gietijzer hekwerk wordt de tuin aan de achterzijde ontsloten. De taxushaag van circa 1 meter biedt uitzicht over het water en geeft de tuin meer ruimte.

Grijze u-elementen van beton dienen als houtopslag. De u-elementen zijn liggend toegepast waardoor er een soort ‘dressoir’ in de vorm van een buitenkeuken ontstaat. In het verlengde van de u-elementen staat een taxushaag.

2013 | Ter Aar