Avans Hogeschool Breda
De nieuwbouw voor de hogeschool heeft twee ge- zichten: een strak bouwvolume en een organisch gevormd paviljoengebouw dat zich brutaal tegen het strakke deel nestelt. De buiteninrichting doet daar feitelijk nog een schepje verscheidenheid bovenop. Behalve het robuuste plein komt er een parkruimte, een aangename binnentuin en een parkeerterrein. 

De dominante gevel en forse entree vragen om een stoere inrichting. Bij de forse oppervlakte past qua schaal tevens een groter verhardingsproduct. Een functionele inrichting, waarbij je met bepaalde elementen verfijning en contrast inbrengt om die zakelijkheid toch warmte mee te geven of te compenseren. Ook is met bomen in een frisse groene tint contrast aangebracht met de dominante terracottakleurige gevel.

Het parkdeel biedt straks alle aantrekkingskracht om lekker in het gras met je laptop te werken. Een grote waterpartij zal niet ontbreken in dit park, dat mede het gezicht van de school bepaalt vanaf de verkeersweg.

Avans Hogeschool Breda 
2009 | dienstverband Pouderoyen Compagnons