De Zonnekamp
Markenheem, een centra voor zorg en dienstverlening, heeft voornemens om het zorgcentrum De Zonnekamp te Zelhem te herontwikkelen. Naast het realiseren van de nieuwbouw is het opwaarderen van de buitenruimte een belangrijke doelstelling bij de ontwikkeling van het zorgcentrum.

Het schetsontwerp voor de buitenruimte geeft onder andere inzicht in de ruimtelijke inpassing van de nieuwbouw. Daarbij is de buitenruimte aan de straatzijde open en rustig ingericht. Lage blokhagen met gras, solitaire bomen en boomgroepen sluiten aan op het groene dorpse karakter. De nieuwe entree en de functies parkeren en logistiek zijn verplaatst naar de straatzijde. Hierdoor ontstaat er een vriendelijke woonomgeving met een parkachtige binnenhof waar bewoners kunnen wandelen, ontmoeten en zitten. Verder is de hoofdentree nu duidelijk herkenbaar vanaf de Hengeloseweg.  

Gemeente Bronckhorst, Zelhem
2012 | dienstverband Pouderoyen compagnons